Előzetesben az M43-ason tömegszerencsétlenséget okozó román kamionos

Vágólapra másolva!
Frontálisan ütközött hétfőre virradóra a 31 éves férfi kamionja és egy román kisbusz, tizennégyen meghaltak, mindannyian román állampolgárok. A kisbusz utasai közül egyetlen ember élte túl az ütközést, a kamion sofőrje is súlyos sérüléseket szenvedett.
Vágólapra másolva!

Harminc napra elrendelte a Szegedi Városi Bíróság csütörtökön annak a román kamionsofőrnek az előzetes letartóztatását, aki a gyanú szerint az M43-as autópályán hétfőre virradóra történt, tizennégy halálos áldozatot követelő tömegszerencsétlenséget okozta.
A bíróság a Szegedi Tudományegyetem traumatológiai klinikáján tartotta ülését, ott, ahol a balesetet okozó 31 esztendős aradi férfit ápolják. Az osztályt több rendőr is őrizte.

A bíróság azért látta szükségesnek a gyanúsított előzetes letartóztatásának az elrendelését, mert úgy véli, a magyarországi lakhellyel és jövedelemmel nem rendelkező férfi esetében fennáll a szökés és az elrejtőzés veszélye. A bíróság álláspontja szerint a gyanúsított a szabadlábon hagyása esetén meghiúsíthatná vagy megnehezíthetné a bizonyítási eljárást.

Hétfőre virradó éjszaka egy Szeged felé tartó, faanyagot szállító román kamion átszakította az M43-as autópálya szalagkorlátját, az oldalára borult, és a szemben lévő pályatesten frontálisan összeütközött egy Makó felé tartó, szintén román kisbusszal. Mindkét jármű lesodródott az útról, és felborult.

A kisbuszban utazók közül tizennégyen meghaltak, köztük egy 6 éves kislány és egy 8 éves kisfiú. A roncsból egy túlélőt - a gyermekek édesapját - tudtak kiemelni a tűzoltók, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett. A kamion sofőrjét súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Az elhunytak valamennyien román állampolgárok: Giurgiu megyéből, Alexandria városából, Neamt megyéből, Clejani településről és Arges megyéből valók.