Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Szerdán este elindult Kairóból a buszbaleset súlyos sérültjeit szállító gép

Vágólapra másolva!
A vasárnapi egyiptomi buszbaleset négy súlyos sérültje közül három szerdán Budapestre indult, egyikük azonban még Kairóban marad, mert az orvosok olyan változást észleltek az állapotában, ami miatt őt más módon, másik fajta repülőgéppel kell majd hazaszállítani.
Vágólapra másolva!

Elindult Kairóból Budapestre szerdán késő este az a repülőgép, amely az egyiptomi buszbaleset négy legsúlyosabb sérültje közül hármat hazaszállít - közölte szerda este Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője Kveck Péter kairói magyar nagykövettől és az Országos Mentőszolgálattól kapott informcáiók alapján.

A közlemény szerint a három sebesültön kívül a gépen utazik egy hozzátartozó, valamint az Országos Mentőszolgálat specialistája, aki az egyiptomi orvosokkal együtt dolgozott azért, hogy a sérültek szállítható állapotba kerüljenek. Az egyik súlyos sérült - egy hozzátartozójával - előreláthatólag csütörtök reggelig még Kairóban marad, mert az orvosok olyan változást észleltek az állapotában, amly miatt őt más módon, másik fajta repülőgéppel kell majd hazaszállítani.

Szijjártó Péter napközbeni sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy csütörtökön visszaérkezik Magyarországra a vasárnapi egyiptomi buszbaleset áldozataiért szerdán kiutazott magyar katonai repülőgép a 11 holttesttel és csütörtök estére az összes magyar sérült, valamint az áldozatok és sérültek ingóságai is megérkeznek. Kedden két repülőgéppel - kora délután és este - összesen tizenhét sérültet hoztak haza Egyiptombólm, szerdán reggel pedig Hurghadából az egyiptomi buszbaleset újabb öt magyar sérültjét indították útnak repülőgéppel Budapestre. (Az egyiptomi buszbalaesetről szóló cikkeinket itt olvashatja el.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről