Éjfélig vitázhatnak a parlamentben a Nemzeti Eszközkezelőről

Vágólapra másolva!
A jövő évi költségvetéshez benyújtott közel ötszáz módosító javaslatról is tárgyal csütörtökön a parlament. A tervek szerint az éjszakába nyúlhat a Nemzeti Eszközkezelőről szóló általános vita.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Eszközkezelő felállításáról, illetve a jövő évi költségvetési törvényjavaslat módosításáról tárgyal csütörtöki ülésén az Országgyűlés.

A napirend alapján, reggel 8 órától az előterjesztői expozéra, illetve a frakciók vezérszónoki felszólalására kerül sor a Nemzeti Eszközkezelőről szóló törvényjavaslat általános vitájában, majd a 2012-es költségvetés tervezetéhez fűzött, mintegy félezer módosító javaslatról vitatkozhatnak a képviselők tíz órán át.

A Nemzeti Eszközkezelő felállításáról szóló előterjesztés általános vitája ezt követően folytatódhat, időkeret nélkül. Az eszközkezelő a rászoruló hiteladósok ingatlanát vásárolná meg, biztosítva, hogy bérleti díj ellenében továbbra is ott lakhassanak. Az Országgyűlés e heti, ötnapos ülése pénteken ér véget. A parlament honlapja szerint a csütörtöki vita éjfélig is eltarthat.

A Nemzeti Eszközkezelőn keresztül az állam 2014 végéig 5 ezer lakást vásárolna meg, a földrajzi elhelyezkedéstől függően, az adásvételi szerződéskor érvényes forgalmi érték 35-55 százalékán, amelyekben a lakók bérlőként maradhatnak, a bérleti díjat - a szociális helyzetet is figyelembe véve - rendeleti úton kívánja szabályozni a kormány. A Nemzeti Eszközkezelőt október elején jegyezték be a cégbíróságon.