Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Csütörtökön hazahozzák az egyiptomi buszbaleset minden áldozatát és sérültjét

Vágólapra másolva!
A vasárnapi egyiptomi buszbaleset minden sérültje hazatér legkésőbb csütörtökön - közölte Szijjártó Péter. A miniszterelnök szóvivője szerdán elmondta azt is, hogy a balesetben elhunyt 11 magyar holttestét szállító katonai repülő csütörtökön érkezik meg Magyarországra. A családok kérésére nem nyilvános, hova és mikor ékezik a holttesteket szállító gép.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön visszaérkezik Magyarországra a vasárnapi egyiptomi buszbaleset áldozataiért szerdán kiutazott magyar katonai repülőgép a 11 holttesttel és csütörtök estére az összes magyar sérült, valamint az áldozatok és sérültek ingóságai is megérkeznek Budapestre - jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján a miniszterelnök szóvivője. Egy csoport valószínűleg már szerdáról csütörtökre virradó éjszaka megérkezik.

A vasárnapi hurghadai balesetben 11-en vesztették életüket. Kedden két repülőgéppel összesen 15 sérültet hoztak haza Egyiptomból. Szerdán reggel Hurghadából az egyiptomi buszbaleset újabb öt magyar sérültjét indították útnak repülőgéppel Budapestre. Rajtuk kívül még két kórházban összesen kilenc, nyolc stabil és egy súlyos sérült van Hurghadában, akik csütörtökön reggel indulhatnak vissza Magyarországra. A miniszterelnök szóvivője hozzátette: jelenleg Kairóban ápolják a 4 legsúlyosabb sérültet, akikhez csatlakozott 2 könnyebb sérült hozzátartozó is. Ők hatan még szerda este elindulnak és az éjszakai órákban meg is érkeznek Budapestre.

Az Országos Rendőr-főkapitányság 5 fős osztaga is Egyiptomban van. A pszichológus folyamatosan tartja a kapcsolatot a sérültekkel, a közlekedési szakértő kétszer is járt a baleset helyszínén és ugyanazt állapította meg, mint az egyiptomi szakemberek: az elsődleges vizsgálatok szerint a balesetet a megengedett sebesség túllépése okozta.

Csütörtökön hazahozzák a holttesteket is

A magyar orvosszakértők 24 óra alatt azonosították a magyar áldozatok holttesteit és gondoskodtak szállíthatóvá tételükről - amelynek egyébként a költségeit Egyiptom vállalta - tette hozzá Szijjártó Péter.

A Kecskemétről szerdán fél 12 után néhány perccel felszállt An-26-os katonai szállító repülőgép egy törökországi megállóval érkezik szerda este Egyiptomba és csütörtökön indul vissza a holttestekkel. Szijjártó Péter kiemelte: a családok kérésére ugyanakkor nem árulják el, hogy melyik magyarországi repülőtérre és pontosan mikor érkezik a repülő. A miniszterelnök szóvivője elmondta még, hogy az áldozatok és a sérültek ingóságai az utazási iroda charterjáratával még a szerdai esti órákban megérkeznek Budapestre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről