Börtönre ítélték a szándékosan gázoló oroszlányi férfit

Vágólapra másolva!
Mikrobusszal ütötte el a tettes azt a férfit, aki egy nappal korábban megverte őt.
Vágólapra másolva!

Jogerősen két év és nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte a Győri Ítélőtábla az oroszlányi Ruzics Róbertet, aki egy szórakozóhelyen lezajlott verekedést megbosszulva másnap az egyik résztvevőt autójával szándékosan elgázolta. Az elkövetőt emberölés bűntettének kísérlete miatt ítélték el, az ítélőtábla helybenhagyta az első fokon eljáró Komárom-Esztergom Megyei Bíróság döntését.

Az ügy részvevői 2006 novemberében egy szórakozóhelyen ütésváltásba keveredtek, majd másnap az egyik megvert férfi telefonon találkozóra hívta az ellenfelét, aki erősítést vitt magával. A mikrobusszal megérkező Ruzics Róbertet nem engedték kiszállni a kocsiból, járművét pedig ütlegelni kezdték.

A férfi erre elmenekült, közben többször telefonon szidalmazták egymást a támadókkal, ezért visszament a helyszínre. Járművével először a támadók kocsiját rongálta meg, majd elhajtott. Később újra visszatért, és a mikrobusszal szándékosan elgázolta az előle menekülni próbáló másodrendű vádlottat, akinek eltört a lába, és a testén több zúzódás keletkezett.

Az elgázolt férfit és az ügy többi szereplőjét első fokon jogerősen garázdaságért pénzbüntetésre ítélték - mondta el az ítélőtábla szóvivője.