Vágólapra másolva!
Holtan találtak egy férfit sajóhidvégi otthonában, az orvos szerint a halálát kihűlés okozta. A férfi lakásában évek óta nem volt fűtés, mert tiltakozott annak beszerelése ellen.
Vágólapra másolva!

Egy férfi jelentette a rendőrségen, hogy 62 éves édesapját a saját lakásában holtan találta a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajóhidvégen. A helyszínre érkező orvos az idegenkezűséget kizárta, a halál okaként kihűlést állapított meg - közölte szerdán a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrkapitányság.

A rendőrség információi szerint a sajóhidvégi férfi egyedül élt a lakásában, italozó életmódot folytatott, a házában évek óta nem volt fűtés, mivel tiltakozott annak beszerelése ellen, még egy kályhát sem volt hajlandó használni.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében kihűlés miatt a múlt télen húszan vesztették életüket, az idén ősszel pedig már hárman haltak meg. A rendőrség azt tapasztalta, hogy míg korábban főként közterületen fordultak elő ilyen jellegű halálesetek, most már saját tulajdonú ingatlanokban is történnek kihűlések.