Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A magyar sérültek fele már kedden hazajöhet Egyiptomból

Vágólapra másolva!
A vasárnapi egyiptomi buszbaleset 29 magyar sérültjéből 14 már kedden hazautazhat - jelentette az MTI Egyiptomban tartózkodó tudósítója. A sérültek biztosítói szerdán is küldenek repülőt Egyiptomba a sérültek hazaszállítására. Az [origo] információi szerint az első, sérülteket szállító gép már felszállt Egyiptomban, és délután két órakor landol a Liszt Ferenc repülőtéren.
Vágólapra másolva!

A kedd reggel kiengedett, a hurghadai Nile kórházban ápolt nyolc sérült mellett további hat sérült utazhat haza kedden Magyarországra - tudta meg az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója. Ők azok, akiket a településhez közeli üdülőtelep, El Gouna kórházában ápolnak. Az Uniqa Biztosító sajtószóvivője szerint az első, sérülteket szállító gép már felszállt Egyiptomban, és délután két óra magasságában landol a Liszt Ferenc repülőtéren. Egy fekvőbetegeket szállító speciális gép is elindul Magyarországra kedden délután, ez az esti órákban érkezhet meg Budapestre - tudta meg az [origo].

A vasárnapi balesetben 11-en vesztették életüket, 29-en sérültek meg. Az El Gounából Magyarországra utazó sérülteken kívül a hurghadai Nile kórházban még 11 sérültet, Kairóban pedig 4 súlyos sérültet ápolnak. A Nile kórházban két sérülttel is beszélt az MTI tudósítója, de hivatalosan, a nevüket vállalva nem kívántak nyilatkozni. Mindketten azt mondták: nem emlékeznek arra, hogyan történt a baleset, csak arra, hogy a kórházban ébredtek. Egyikük elmondta: a balesetben két hozzátartozóját vesztette el, és másik két hozzátartozója súlyos állapotban Kairóban van.

A helyszínen a hatóságok mellett a hurghadai magyarok is megpróbálnak segíteni a sérülteknek, illetve a még a településen tartózkodó hozzátartozóknak. Korábbi adatok szerint mintegy 60 magyar lakik Hurghadában, ők elsősorban turizmusból élnek. Az MTI információja szerint többen már közvetlenül a baleset után a helyszínen voltak, segítettek a tragédiában érintetteknek a hatóságokkal kommunikálni, és vizet vittek nekik.

A biztosítók keddi és szerdai hazautazásról beszélnek

Az Uniqa és a QBE Atlasz Biztosító kedden és szerdán hozza Magyarországra a hurghadai baleset sérültjeit, míg az Európai Utazási Biztosító Zrt. - amelynek a jelenlegi adatok szerint egy biztosítottja volt az utazók között, és ő életét veszítette - a Magyar Honvédség közreműködésével szállítja haza a holttestet - közölték az érintett biztosítók kedden.

Écsy Zoltán, az Uniqa Biztosító utasbiztosítási termékmenedzsere kedden azt mondta az MTI-nek, hogy mivel náluk van a biztosítottak többsége, kedden kettő, szerdán pedig még egy repülőgépet küldenek a sérültek hazaszállítására. Hangsúlyozta: azokat a sérülteket is hazaszállítják, akik nem náluk voltak biztosítva. Elmondta, hogy ezzel a három géppel várhatóan az összes sérültet haza fogják szállítani.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Egyiptomba kedden érkezett szakértői már megkezdték a hurghadai buszbaleset halottainak azonosítását - közölte Kveck Péter kairói nagykövet. Elmondta, számítások szerint ez a munka 1-2 napon belül befejeződhet, ezt követően lehet a holttesteket Magyarországra szállítani.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről