Jogsértő módon nyilvánított nemkívánatos személlyé hat embert Gyöngyössolymos

Vágólapra másolva!
Tartalmi és formai szempontból sem jogszerű a gyöngyössolymosi önkormányzat határozata, amellyel a településen nemkívánatos személynek nyilvánított hat embert.
Vágólapra másolva!

Megállapította jogerős döntésében a Heves Megyei Bíróság, hogy mind tartalmi, mind eljárási szempontból jogsértő a gyöngyössolymosi önkormányzat határozata, amelyben februárban "persona non gratává", vagyis nemkívánatos személlyé nyilvánította a Heves Megyei Hírlap két újságíróját, valamint négy helybelit.

"Gyöngyössolymos Községi Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta az előterjesztést, és úgy döntött, hogy az internetes fórumokon, valamint az írott médiában megjelenő, az önkormányzatot sértő nyilatkozók, valamint a fórum honlapjának tartalmáért felelősök ellen polgári per indítását megfontolja. Az alábbi személyeket PERSONA NON GRATA, nem kívánatos személynek nyilvánítja: 1. Mák János 2. Lukács László 3. Debrei Attila 4. Huják Ferenc 5. Juhász Mariann 6. Suha Péter" - mondta ki a határozat.

Suha Péter, a Heves Megyei Hírlap munkatársa korábban elmondta, hogy kolléganőjével, Juhász Mariannal együtt ők csupán beszámoltak a faluban történtekről, a szakma szabályai szerint, az érintettek megkérdezésével.

Egyrészt arról írtak, hogy feljelentés után vizsgálat indult az előző önkormányzati ciklusban született szerződések miatt, másrészt arról az esetről, amikor a polgármesteri hivatal épületében összetűzött Szolcsák Gyula, a község független polgármestere és Mák János, aki szintén függetlenként aspirált a faluvezetői posztra, ám alulmaradt.