Zárva lesznek kedden az üzletek

Vágólapra másolva!
A hosszú hétvége első három napján még nyitva lesznek az üzletek, bevásárlóközpontok és piacok, halottak napján azonban a non-stop és virágüzletek, valamint benzinkutak kivételével minden zárva lesz. A BKV gyakrabban indítja temetői járatait.
Vágólapra másolva!

Október 29-én és 30-án (szombaton és vasárnap) a szokásos hétvégi nyitvatartás szerint működnek az üzletek, hétfőn az élelmiszerüzletek, piacok általában nyitva, november elsején pedig zárva lesznek - közölte az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) pénteken.

A közlemény szerint hétfőn bár általában nyitva lesznek az élelmiszerüzletek, piacok, az egyes üzletek nyitva tartási ideje rövidebb lehet a szokásosnál. Hétfőn a bevásárlóközpontok nyitva tartása nem változik, míg egyes iparcikküzletek zárva lesznek. November elsején az üzletek, piacok zárva lesznek, kivéve a benzinkutakat, virág- és édességboltokat, non-stop kis üzleteket, valamint a vendéglátó-, szórakozóhelyeket. A bevásárlóközpontokban az üzletek zárva, a vendéglátó-, kulturális szolgáltató helyek nyitva lesznek.

A BKV a halottak napján rendkívüli járatokkal és egyes járatok sűrítésével segíti a temetők látogatóit - írja a közlekedési vállalat közleménye. A négynapos hétvége napjain azonos mértékű sűrítéssel közlekednek majd a BKV temetőket kiszolgáló járatai. A mindenszentek hétvégéjét megelőző munkanapokon napközben is sűrűbben közlekednek egyes járatok.

A személyszállító vonatok október 30-án (vasárnap) és hétfőn ünnepnapi, november elsején vasárnapi, november negyedikén munkanapi, november ötödikén pénteki, november hatodikán, vasárnap pedig a már megszokott, vasárnapi menetrend szerint közlekednek - olvasható a MÁV közleményében.

Az ünnep ideje alatt a vasúttársaság a legnagyobb utasforgalmat lebonyolító vonalakon a vonatok szerelvényeit megerősítve, több kocsival közlekedteti.