Még egy hétig tart a népszámlálás

Vágólapra másolva!
Az összeírásban közreműködő számlálóbiztosok már csak azokhoz csöngetnek be, akiktől nem érkezett válasz sem papíron, sem az interneten.
Vágólapra másolva!

Hétfő éjfélig tart a népszámlálás: a kérdőíveket már csak papíron, számlálóbiztosok közreműködésével lehet megválaszolni, és korábban önállóan kitöltött kérdőíveket is nekik kell leadni - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A biztosok már csak azokhoz csöngetnek be, akiktől nem érkezett kitöltött kérdőív elektronikusan vagy papíron. A papír alapú kérdőíveket, az elektronikus kérdőívekhez hasonlóan, a feldolgozás után megsemmisítik.

Ha valaki még nem töltötte ki a kérdőíveket, keresnie kell a kapcsolatot a számlálóbiztosával. Aki nem kapott sem adatszolgáltatói borítékot, sem értesítést a biztos érkezésének idejéről, vagy azt sem tudja, ki az ő számlálóbiztosa, annak ezt jeleznie kell az önkormányzat jegyzőjénél, illetve az ingyenesen hívható zöldszámok valamelyikén, vagy e-mailben.

Az október 16-ai határidőig interneten összesen 817 ezer címről töltötték ki a népszámlálás lakás- és személyi kérdőíveit, ez a háztartások közel húsz százalékát jelenti.