Elindult a világ magyarjait összegyűjtő kormányzati honlap

Vágólapra másolva!
Elindult a nemzeti regiszter honlap - jelentette be hétfőn Semjén Zsolt. Az emigrációban élők, ha regisztrálnak, nemcsak magyarul, hanem angolul is kapnak majd heti hírösszefoglalót.
Vágólapra másolva!

Elindult a nemzeti regiszter honlap, amelynek célja a világ magyarságának megszólítása, a magyar identitás megerősítése. Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a regisztert bemutató hétfői parlamenti sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: "Magyarország üzen a világban szétszóródott magyarságnak".

Kifejtette: a http://www.nemzetiregiszter.hu honlapon regisztrálók hetente kapnak egy rövid hírösszefoglalót Magyarország és a magyarság legfontosabb eseményeiről. Az oldalon található még a magyar államigazgatást bemutató menüpont, és valamennyi határon túli magyar szervezet bemutatkozhat, egy eseménynaptárba feltöltheti rendezvényeit.

Semjén Zsolt a nyáron azt mondta, összesen 2500 magyar szervezet nevét ismerik, rajtuk keresztül szeretnék elérni a különböző üzenetekkel a világ magyarságát. Az emigrációban élők nemcsak magyarul, hanem angolul is megkapják majd az üzeneteket, a későbbiekben pedig spanyolul is eljuttatják hozzájuk, a dél-amerikaiakra való tekintettel.