Volánbusz ütközött kamionokkal Debrecen és Mikepércs között

Vágólapra másolva!
Menetrend szerint közlekedő Volánbusz ütközött kamionokkal kedd délután Debrecen és Mikepércs között. A Dehir.hu portál értesülései szerint 28-an sérültek meg, közülük kilencen súlyosan.
Vágólapra másolva!

Az első értesülések szerint egy román kamion haladt Mikepércs irányába kedd délután fél öt körül, amikor egy ismeretlen jármű miatt vészfékezett - írta a Dehir.hu portál. A hirtelen irányváltoztatás miatt a kamion "bebicskázott", utánfutója átsodródott a szembejövő sávba, ahol egy Debrecen felé közlekedő menetrend szerint közlekedő busz belecsapódott. A balesetet szenvedett buszba egy másik teherautó és egy személygépkocsi is belerohant.

Az első adatok szerint a balesetben 28-an megsérültek, két mentőhelikopter is részt vett a mentésben. Legsúlyosabban a busz vezetője sérült, akit a tűzoltók vágtak ki a roncsból. A mentők kilenc súlyos sérültről számoltak be. A Debreceni Rendőrkapitányság szóvivője elmondta, hogy a román kamion hirtelen fékezése okozta a balesetet, a fékezést forgalmi okok indokolták. A sérültek közül 23 embert a Debreceni Kenézy kórházba szállítottak, ellátásukra több szabadnapos orvos is munkába állt - mondta a kórház szóvivője.