Garamvölgyi László volt ORFK-szóvivővel akarják erősíteni a kormányzati kommunikációt

Vágólapra másolva!
A kormány rendőrségi-közbiztonsági kommunikátoraként térhet vissza hamarosan Garamvölgyi László, az ORFK egykori szóvivője. Külön felelőse lesz a munkaügyi témáknak is, a kormányszóvivő pedig Giró-Szász András lesz - jelentette be Orbán Viktor a Fidesz és a KDNP hajdúszoboszlói kihelyzett frakcióülésén.
Vágólapra másolva!

Hivatalosan is bejelentette a Fidesz-frakció előtt a miniszterelnök, hogy a nyár elején szabadságra ment Nagy Anna, illetve a feladatait azóta ellátó Kovács Zoltán kormányzati kommunikációs államtitkár helyett a jövőben Giró-Szász András, a Századvég Gazdaságkutató Zrt tulajdonosa lesz a kormányszóvivő - értesült az [origo] a zárt ülés több résztvevőjétől. (A személycseréről meg nem erősített információk alapján először a Népszabadság írt augusztus közepén, de hivatalosan eddig cáfolták korményzati körökben.)

Orbán Viktor azt is bejelentette, hogy mostantól külön kommunikációs felelőse lesz a munkaügynek illetve a rendőrségi ügyeknek is. Az előbbi posztra Czomba Sándort, a nemzetgazdasági tárca foglalkoztatásért fellelős államtitkárát jelölte ki a miniszterelnök, utóbbira pedig az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációját 1998 és 2009 között irányító Garamvölgyi Lászlót kérte fel.

Az ülésen részt vevő, [origo]-t tájékoztató képviselők elmondása szerint Orbán bejelentéséből az nem derült ki egyértelműen, hogy Czomba és Garamvölgyi külön szóvivőként vagy az egyes területek "arcaként" tevékenykednek-e majd.

Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) egykori szóvivője csütörtökön az MTI-nek azt mondta, hogy szívesen vállalna munkát a rendészeti kommunikációs szakterületen, ha arra felkérik. Hozzátette, hogy Pintér Sándor belügyminiszter nemrég azt mondta, hogy szívesen látná őt ismét ezen a területen. Garamvölgyi Lászlót a korábbi főkapitány 2009 tavaszán mentette fel a szóvivői beosztásából, ezt követően tanított a rendészeti főiskolán. Jelenleg is az ORFK állományának a tagja, szeptember 1-jétől a közfoglalkoztatási területen ad kommunikációs tanácsokat.