Orbán szerint híváslistákból rajzolta meg kapcsolati hálóját az NBH

Vágólapra másolva!
A miniszterelnök szerint nem hallgatta le sem őt, sem a családtagjait az NBH, viszont kapcsolati hálót rajzoltak a telefonjaik híváslistáiból. Orbán Viktor a Tv2-nek azt mondta: már két-három hónapja jelentést kapott az előző ciklusban történt akcióról.
Vágólapra másolva!

"Nem teljesen pontos" a Heti Válasz értesülése, amely szerint a korábbi Nemzetbiztonsági Hivatal (jelenleg Alkotmányvédelmi Hivatal) az előző ciklusban adatokat gyűjtött Orbán Viktor Fidesz-elnökről. A jelenlegi miniszterelnök csütörtök este a Tv2-nek adott interjúban beszélt arról, hogy a belügyminiszter már két-három hónappal ezelőtt jelentést tett neki az őt és családját érintő adatgyűjtésről.

Orbán szerint nem hallgatták le őket, viszont "összerendezték " az ő és a felesége híváslistáit, és rajzot készítettek arról, hogy kikkel állnak kapcsolatban. "Disznóság. Rendes ember ilyet nem csinál" - minősítette az eljárást a riporter kérdésére a kormányfő.

A Heti Válasz csütörtökön arról írt, hogy a katonai ügyészség által vizsgált ügyek egyikének sértettje Orbán és szűk családja, valamint Kövér László házelnök lehet. A lap úgy tudja, hogy az NBH számítógépein több olyan telefonbeszélgetés-, híváslista- és cellainformáció-elemzés maradt vissza, amely parlamenti politikusokat érint. A Heti Válasz úgy tudja, az elhárítás egyik korábbi vezetője "Ovi" és "Bajusz" nevű mappákba mentette a vélhetően a kormányfőről és a házelnökről gyűjtött adatokat.