Népszabadság: 1100 hajléktalan él Budapesten erdőkben

Vágólapra másolva!
A rendőrség legfrissebb számlálása szerint hozzávetőlegesen 1100 hajléktalan él a budapesti és környékbeli erdőkben, bozótosokban és parkokban - írja a Népszabadság. A lap szerint a hajléktalanokkal együtt élő állatokat és a telepeken felhalmozott szemetet is felmérték a rendőrök.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor kérésének megfelelően a rendőrség számba vette a Budapesten és környékén erdőkben, bozótosokban és parkokban élő hajléktalanokat - írja a Népszabadság. A miniszterelnök a csepeli gyilkosságok után kérte a belügyminisztert, hogy mérjék fel a hajléktalantáborokat. A lap szerint a frissen elkészült felmérés szerint a rendőrség hozzávetőlegesen 1100 hajléktalant talált az erdőkben, többségük, 900 fő férfi, de 216 nő és 11 gyerek is él az erdőkben. A rendőrök 420 állatot is összeszámoltak, a hajléktalanok főleg kutyákat és macskákat tartanak, de voltak, akik kecskéket, szamarakat vagy lovat tartottak.

A Népszabadság információi szerint a rendőrök a kétszeri terepbejárás alkalmával felmérték a hajléktalanok telepein felhalmozott szemetet is, és több száz helyszínen néhány ezer tonnányi eltakarításra váró szemetet találtak.