Elismerte az emberölést a "csomagtartós gyilkossággal" vádolt férfi

Vágólapra másolva!
Elborult az agya, ezért lőtte tarkón a neki pénzzel tartozó barátját, állítja egy két évvel ezelőtti gyilkosság vádlottja. A 26 éves áldozat holttestét autója csomagtartójába rejtette, majd egy zuglói nyilvános parkolóban hagyta. A vádlott az első tárgyalási napon tagadta, hogy a barátjánál levő, közel két és fél millió forint értékű kábítószerért gyilkolt volna.
Vágólapra másolva!

Kedden kezdte tárgyalni a Fővárosi Bíróság annak a férfinak a büntetőperét, aki a vád szerint két éve egy vitát követően tarkón lőtte korábbi barátját, Sz. Zsoltot.

A vádlott vallomása szerint volt barátja korábban több részletben csaknem hatmillió forintot kért tőle kölcsön, ám azt többszöri ígérgetés ellenére sem adta meg. 2009 novemberében Sz. Zsolt azzal az indokkal látogatta meg őt a szülei családi háza mögött álló irodaépületben, hogy egymillió forintot megad a tartozásából. A férfi azonban nem vitt magával pénzt, ehelyett az irodában egy festékmérlegen kokaint kezdett el mérni. Ekkor P. Zsolt számon kérte rajta, hogy ha kábítószerre van pénze, miért nem adja meg inkább az adósságát. A vita hevében Sz. Zsolt fellökte a házigazdát, majd folytatta a kokain lemérését. A vádlottnak saját bevallása szerint elborult az agya, és a mérleg fölé hajoló férfit hátulról fejbe lőtte.

A vádlott a holttestet az áldozat kocsijának a csomagtartójába tette, majd a járművet egy autómentő vállalkozó ismerőse segítségével -, aki nem tudott a kocsiban lévő halottról - egy zuglói nyilvános parkolóba szállíttatta. A kocsikulcsot a Szilas-patakba, míg a fegyvert és az áldozat mobiltelefonját Dunakeszin a Dunába dobta. A kokaint egy edzőterem öltözőszekrényébe rejtette.

A vádlott a bíróság előtt azt mondta, megbánta a tettét, a szóváltás utáni pillanatokban nem tudott uralkodni magán. Elismerte felelősségét barátja megölésében és az engedély nélküli fegyvertartásban is, de a kábítószerrel való visszaélést, a kábítószer tartását tagadta. Arra nem tudott magyarázatot adni, hogy miért nem szabadult meg a kokaintól. Tagadta továbbá, hogy azért ölte volna meg a barátját, hogy a közel 2,5 millió forint értékű kábítószert megszerezze.