Lemondott Gubcsi Lajos, a Honvédelmi Minisztérium kommunikációs cégének igazgatója

Vágólapra másolva!
A Honvédelmi Minisztérium kommunikációs cégének igazgatója az elmúlt napokban azzal került be a hírekbe, hogy trafipaxzavaró lézerblokkolót szereltetett az autójára. Hende Csaba elfogadta a lemondását.
Vágólapra másolva!

Lemondott Gubcsi Lajos, a Honvédelmi Minisztérium Zrínyi Média Kft ügyvezető igazgatói posztjáról kedden - tudatta szűkszavú közleményben a minisztérium. Hende Csaba elfogadta Gubcsi lemondását.

Gubcsi Lajost tavaly júniusban nevezte ki Hende Csaba a Zrínyi Média Kft. élére, amikor a minisztérium összes gazdasági társaságánál leváltották a vezetőket. Kinevezése után a jobbikos Volner János azt kifogásolta, hogy Gubcsi "az MSZMP KB volt osztályvezető-helyettese" volt, illetve "a Kádár-érában a KISZ központi lapja, a Magyar Ifjúság főszerkesztőjeként, majd a Magyar Televízió külpolitikai szerkesztőjeként" dolgozott.

Márciusban kiderült, hogy a Zrínyi Média Kft több mint egymillió forintért kiadta Gubcsi saját könyvét, amelyért az igazgató még 75 ezer forintos tiszteletdíjat is kapott a cégtől. Hende Csaba akkor közleményben tudatta, hogy "nincs Gubcsi-ügy", és töretlen a bizalma Gubcsi Lajos iránt.

Az Index hétfőn írta meg, hogy Gubcsi a rendőrségi lézeres sebességmérők megzavarására alkalmas detektort használ szolgálati autójában. Gubcsi az Indexnek azt írta, hogy a detektorokat májusban szereltette az autóra, de a blokkoló valójában sohasem működött, azt valójában azért szerelte fel, mert az Index az elmúlt évben számos alkalommal jelentett meg olyanírásokat, amelyekhez "kizárólag a belső munkatársaink között keresendő informátor" szolgáltathatott információkat. Ezért azt gondolta ki, hogy dezinformációkkal látja el az Index-informátort, "így kerültek az ügyvezető gépkocsijára az úgynevezett lézerblokkoló kültéri elemei, csábítva a fotózásra és vele párhuzamosan a rossz hír gerjesztésére" - idézete az Index Gubcsi válaszát.