Hoffmann: Orbánnak van a legnagyobb befolyása az oktatáspolitikára

Vágólapra másolva!
Hoffmann Rózsa szerint október végén kerülhet a köznevelési törvény a parlament elé, a pedagógusi életpályamodell pedig leghamarabb 2013 szeptemberében indulhat el.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor miniszterelnöknek van a legnagyobb befolyása a formálódó oktatáspolitikára - mondta az oktatási államtitkár Hoffmann Rózsa a Hvg.hu-nak adott interjújában szerdán. Az oktatási államtitkár szerint viszont ettől függetlenül nem igaz, hogy a miniszterelnök többször is átíratta volna a készülő köznevelési törvény koncepcióját. Hoffmann szerint kész a koncepció, a jogi normaszöveg megalkotása azonban még heteket vehet igénybe, úgy véli október végén, november elején kerülhet a törvényjavaslat a parlament elé.

Hoffmann beszélt a pedagógusi életpályamodell bevezetéséről. Elmondta, reméli, hogy 2013 szeptemberétől a pedagógusi életpályamodell hatályba léphet. Mint mondta: a koncepcióban a 2013. szeptember 1-je mint a lehetséges legkorábbi dátum szerepel. "Az, hogy ez milyen béremelést jelent, az a napokon belül nyilvánosságra hozott szövegből pontosan kiolvasható lesz: a jelenlegi fizetéshez képest 30-50 százalékkal emelnénk a béreket, két lépcsőben" - mondta.

Hoffmann a közoktatásról elmondta, hogy várhatóan nem vonnak ki belőle pénzt jövőre. Az államtitkár úgy véli, hogy a tőkekivonás egyenlő lenne az öngyilkossággal.