Vágólapra másolva!
Zaklatással vádolja az ügyészség Zagyva György jobbikos országgyűlési képviselőt, mert a gyanú szerint 2010-ben megfenyegetett a Magyar Szigeten két újságírót. A jobbikos képviselő a gyanúsítás ellen panaszt tett, majd vallomást téve tagadta a bűncselekmény elkövetését.
Vágólapra másolva!

A Központi Nyomozó Főügyészség gyanúsítottként hallgatta ki Zagyva György Gyula országgyűlési képviselőt kedden, személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve, társtettesként elkövetett zaklatás vétségének megalapozott gyanúja miatt - közölte Fazekas Géza, az ügyészség szóvivője. Ezért a Büntető törvénykönyv szerint akár két év szabadságvesztés is kiszabható.

A gyanú szerint Zagyva György Gyula - bűntársával együtt - 2010. augusztus 3-án a Magyar Sziget fesztiválon egy faházban megfenyegette a Hetek című hetilap két munkatársát.

Az ügyészség közleménye szerint Zagyva több becsmérlő, fenyegető, szidalmazó kijelentés után azt mondta a szerinte az "ellenséges tábort képviselő" újságíróknak, hogy a legszívesebben "széttépné és felkoncolná" őket. Eközben ostorral hadonászott, illetve egyszer az egyikük felé ütött, de nem találta el. A nyomozók szerint Zagyva azzal fenyegette meg az újságírókat, ha a faházban történtekről bárkinek beszélni mernek, vagy megírják, akkor "nekik annyi lesz".

Zagyva György Gyula a megalapozott gyanú közlése ellen panaszt jelentett be, majd vallomást tett, tagadva a terhére rótt bűncselekmény elkövetését.

Az ügyben az LMP beadványa, illetve a sértettek magánindítványa nyomán a Központi Nyomozó Főügyészség 2010. augusztus 25-én rendelt el nyomozást. A képviselő mentelmi jogát - a Legfőbb Ügyész kezdeményezése alapján - az országgyűlés június 29-én függesztette fel.