Elhunyt Böröczky József, a Mikroszkóp Színpad humoristája

Böröczky József humorista, kabaré, Mikroszkóp Színpad
Vágólapra másolva!
Hónapok óta tartó súlyos betegség után elhunyt Böröczky József humorista - közölte honlapján az Eurosport. Böröczky a Mikroszkóp Színpad társulatának tagja és az Eurosport motorsport-kommentátora volt. Szervezetében nyáron diagnosztizáltak rákos daganatot, amelyet nem sikerült legyőznie.
Vágólapra másolva!

Hatvanhárom éves korában elhunyt Böröczky József humorista, motorsport-szakkommentátor - közölte az Eurosport. A sporttelevízió honlapja szerint a Mikroszkóp színpad humoristája szombaton hunyt el több hónapja tartó betegség után.

Böröczky a nyáron került kórházba hasnyálmirigy- és májrákkal, de kemoterápiás kezelését le kellett állítani, mert a szervezete nem bírta. Augusztusban agyvérzést is kapott, de akkor még sikerült stabilizálni az állapotát. Nemrég egy budai rehabilitációs intézetbe szállították, ahol szigorú orvosi felügyelet mellett kezelték.

A Blikknek augusztus közepén azt mondta, hogy minden előjel nélkül, alattomos módon jelentkeztek rajta a tünetek. "Nem vagyok hős, de férfiként szeretnék csöndben, humorosan harcolni, és nyerni!" - mondta akkor.

Böröczky az RNR Média honlapján található életrajza szerint 1976-tól a Kamara Varieté, 1985-től a Vidám Színpad tagja volt, majd 1992-ben szerződött a Mikroszkóp Színpadhoz. Nevét a paródiák tették híressé, fergeteges humorral tudott bárkit utánozni, és idegen nyelveken halandzsázni.

A humorista színpadi szerepei mellett motorversenyeket is közvetített, Farkasházy Tivadar a hazai motorsport mozgó lexikonjának nevezte, éveken át az Eurosport magyar kommentátora volt. 2006-ban a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével tüntették ki.