Tarlós elmegy a Budapesti Önkormányzatok Szövetségének közgyűlésére

Vágólapra másolva!
Annak ellenére, hogy korábban "súlytalan gittegyletnek" nevezte Tarlós István a Budapesti Önkormányzatok Szövetségét, a főpolgármester most úgy döntött: elmegy a szövetség soron következő közgyűlésére. A BÖSZ biztató fordulatnak nevezte a politikus döntését.
Vágólapra másolva!

Elfogadta Tarlós István főpolgármester a Budapesti Önkormányzatok Szövetségének (BÖSZ) meghívását annak soron következő közgyűlésére. Előzőleg a főpolgármester nyílt levélben kérte az önkormányzati érdekképviselet együttműködését a budapesti fejlesztések ügyében. "Örömmel fogadtuk, hogy a korábbiakhoz képest gyökeresen megváltozott a véleménye a fővárosi kerületek összefogásával megalapított Budapesti Önkormányzatok Szövetsége jelentőségéről, súlyáról" - fogalmazott a BÖSZ elnöksége. Hozzátették, "biztató fordulatnak" érzik, hogy Tarlós István immár fontosnak tartja korábbi együttműködési javaslatukat.

A BÖSZ elnöksége azt kéri a főpolgármestertől, hogy tájékoztassa a kerületi polgármestereket Budapest városvezetésének fejlesztési terveiről. Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója azt mondta: Tarlós kezdeményezi, hogy a találkozót a Főpolgármesteri Hivatal nagy tanácstermében tartsák, és több kérdés megvitatását is javasolja majd.

A főpolgármester júliusban "súlytalan gittegyletnek" nevezte a BÖSZ-t, illetve a szervezet első ülése előtt levélben jelezte a kerületi polgármestereknek, nem ért egyet azzal, hogy az alakuló ülést a fővárosi kormányhivatal vezetője, Pesti Imre hívta össze, akivel Tarlós korábban egészségügyi kérdésekben konfrontálódott.

Tarlós István az [origo]-nak adott múlt heti interjújában úgy fogalmazott: a szervezet megalakulásánál gondosan vigyáztak arra, hogy mindkét alakuló ülés akkor legyen, amikor a politikus külföldön van. "Nem leszek bolond belépni egy olyan szervezetbe, ahol a belépésem csak gyengítené a potenciális erőmet. A kerületek egyébként mindig csak addig voltak egységesek, míg a fővárossal valami miatt szemben álltak."