Életfogytiglani fegyházbüntetést kapott a mezőtúri kettős gyilkosság elkövetője

Vágólapra másolva!
Nem tudta megadni tartozását, ezért brutális kegyetlenséggel végzett a neki kölcsönt adó idős házaspárral a kedden első fokon életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélt 38 éves K. Csaba. 
Vágólapra másolva!

Nem jogerősen tényleges életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság kedden azt a férfit, aki a vád szerint 2009 nyarán brutális módon megölt egy idős mezőtúri házaspárt. A bíróság a büntetett előéletű K. Csabát aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntettében, állatkínzás vétségében és kifosztás bűntettében mondta ki bűnösnek.

A vádirat szerint az egyszer már másfél évi börtönre ítélt, majd onnan szabadult férfinak munkahelye nem volt, állandó pénzzavarral küszködött, és tartozott másoknak. Az idős házaspárral alkalmi munka miatt került kapcsolatba, tőlük is kért kölcsön pénzt, amit nem tudott időben megadni. A férfi 2009. június 15-én azért kereste fel a házaspárt, hogy további haladékot kérjen adóssága megfizetésére. A 79 éves férfi azonban már nem adott újabb határidőt, ezért összeszólalkoztak, végül az idős ember kiutasította a házból látogatójukat. Az alkoholos állapotban lévő K. Csaba dühében felkapott egy ásónyelet, nagy erővel ütlegelni kezdte vendéglátóit, majd a háznál talált késsel elvágta az idős emberek nyakát.

A férfi ezután értékek után kezdett kutatni, de állítólag idegesítette az áldozatok kölyökkutyájának ugatása, ezért puszta kézzel megölte az állatot. A házból egy mobiltelefont és néhány apróságot vitt el, áldozatai nyugdíját nem találta meg. A vádlott a gyilkosság után a Peresi-holtág nádasában bujkált, a rendőrök több nap múlva ott találtak rá, és menekülés közben fogták el.