Sajnálták, hogy kihagyták a tévéostromot a romagyilkosságok vádlottai

Vágólapra másolva!
Bűnözőnek, élősködőnek tartotta a romákat, és sajnálta, hogy nem vett részt a tévészékház ostromában a romagyilkosságok másodrendű vádlottja a koronatanú szerint. A tanú, akinek korábban viszonya volt az elsőrendű vádlottal, keddi vallomásában azt is elmondta: egyszer alsónadrágra vetkőztette minden dolgozóját, így tudta meg, hogy náci jelképes tetoválásaik vannak.
Vágólapra másolva!

A romák elleni támadássorozat vádlottjai náci nézeteket vallottak, testükön erre utaló jelképeket, köztük horogkeresztet viselnek - ismertette a bíró a vádlottak egykori munkáltatójának nyomozati vallomását, amelyet a tanú a keddi tárgyaláson fenntartott.

F.-né Ny. Éva - akit már harmadik alkalommal hallgatott meg tanúként Miszori László, a Pest Megyei Bíróság tanácsvezető bírája - más alkalommal tett tanúvallomásához hasonlóan több korábbi vallomását visszavonta, és tucatnyiszor elsírta magát, a vádlottak személyiségére vonatkozó korábbi vallomását viszont fenntartotta.

Az ügyész kérdéseire válaszolva elismerte, hogy az elsőrendű vádlottal, akivel szerelmi kapcsolatban is állt, többször beszélgettek közéleti, politikai témákról. K. Árpád olyan nézetekre akarta felhívni a figyelmét, "amelyektől ő elzárkózik". Többszöri kérdésre válaszolva úgy fogalmazott, ezek az úgynevezett "cigánybűnözéssel" kapcsolatosak voltak.

Elmondása szerint jelen voltak a Magyar Gárda 2007-es budapesti megalakulásán, majd hazafelé, az autóban arról faggatta őt K. Árpád, hogyan lehetne fegyvereket szerezni az éjszakai életből a nő által ismert emberek segítségével. Azt mondta: "Árpiék sajnálták, hogy a tévészékház 2006-os ostromából kimaradtak", és az akkori fővárosi politikai megmozdulások érzelmileg "feltöltötték" őket.

A bíró hosszasan faggatta a tanút, mi volt a véleménye a másodrendű vádlottnak, K. Istvánnak a cigányokról és a zsidókról. Az asszony szerint K. István bűnözőnek, élősködőnek tartotta a romákat, akik csak kihasználják az államot, de szerinte ez nem rasszizmus, "mert a környezetében mindenki így gondolkodik", és azt bizonygatta, hogy ez a megállapítás "nem a bőrszínre, hanem az életmódra vonatkozik".

A tanú korábbi vallomását fenntartva azt mondta, K. István és P. Zsolt is szélsőséges nézeteket vallott, a testükön lévő tetoválásokra utalva pedig azt közölte: nem emlékszik rájuk, bár megjegyezte, egyszer alsónadrágra vetkőztette minden dolgozóját, hogy megnézze, milyen rajzok vannak rajtuk.

K. Istvánon csak arcokat és egy horogkeresztet jegyzett meg, és állítása szerint csak a férfiak elfogása után, a tévéből tudta meg, hogy a szórakozóhelyen és személyes testőreként dolgozó is P. Zsolt tarkójára két 8-as szám van tetoválva, ami a bőrfejűeknél az SS-t, illetve a náci köszöntést, a Heil Hitlert jelenti.

Nyomozati vallomásában F.-né Ny. Éva azt is állította, K. István, aki korábban P. Zsolthoz hasonlóan szkinhed volt, Hitlert "apunak" nevezte.

A büntetőper szerdán az ügy koronatanújának számító nő további tanúmeghallgatásával folytatódik.

A hat halálos áldozatot és öt súlyos sérültet követelő fegyveres és Molotov-koktélos támadások miatt K. Árpádot, testvérét, K. Istvánt, P. Zsoltot, valamint az utolsó két gyilkosságban sofőrként közreműködő Cs. Istvánt előre kitervelten, aljas indokból, több emberen, részben sok ember életét veszélyeztetve, részben tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolja a Pest Megyei Főügyészség.