A Corvinus hosszú távú fennmaradását reméli az egyetem rektora

Vágólapra másolva!
Megnyugtatónak nevezte Mészáros Tamás, a Budapesti Corvinus Egyetemen  rektora a tanévnyitón, hogy a felsőoktatási törvénykoncepció általa ismert utolsó változatában található felsorolás az egyetemek között említi az általa vezetett intézményt is.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Corvinus Egyetem hosszú távú fennmaradását és sikerességét reméli Mészáros Tamás rektor. Az egyetem vezetője az intézmény tanévnyitóján elmondott beszédében hangsúlyozta: értik a felsőoktatás átalakításának igényét, ezért készek tárgyalni a képzési szintek és finanszírozási formák arányainak megváltoztatásáról vagy a jobb munkamegosztásról és egyéb takarékossági intézkedésekről, de az intézmény jövőjét kizárólag a mai keretek között tudják elképzelni, hiszen - mint fogalmazott - eddigi sikereiket is így érték el.

Korábban az [origo] információi szerint felvetődött, hogy a Corvinus Egyetem elveszíti önállóságát.

Mészáros Tamás megnyugtatónak nevezte, hogy a felsőoktatási törvénykoncepció általa ismert utolsó változatában található felsorolás az egyetemek között említi a Corvinust is. Emlékeztetett: korábban személyes ígéretet kapott Hoffmann Rózsa államtitkártól, hogy ha ebben változás történik, akkor arról feltétlenül tájékoztatást kapnak. A rektor év végén lejáró megbízatásáról azt mondta, hogy utódja népszerű, korszerű és stabil gazdálkodású intézmény vezetését veheti át.

Mészáros Tamás az évnyitó előtt tartott sajtótájékoztatón a következő rektor egyik legnagyobb feladatának a tudomány- és kutatóegyetemi minősítés elnyerését nevezte. Mint mondta, előbbihez a felsőoktatási koncepció jelenlegi formája szerint legalább nyolc karra és 15 ezer hallgatóra lenne szükség, amit a Curvinus nem tud teljesíteni, hiszen a jövő évtől összesen hat karral és mintegy 14 ezer diákkal rendelkezik majd. Hozzátette: a kutatóegyetemi besorolás elérését egy 2010-ben indult és jövőre záruló kutatási, fejlesztési és innovációs projekt segítheti, amely az Európai Unió támogatásával 2,5 milliárd forint felhasználását teszi lehetővé az Új Széchenyi Terv keretében.

Mészáros Tamás a tájékoztatón elégedetlenségének adott hangot, amiért a kormányt kizárólag Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára képviselte.