Vízimentők hoztak ki egy öttagú családot a Balatonból

Vágólapra másolva!
Egy gumimatraccal ment be a mély vízbe egy öttagú család Balatonszepezdnél, de a szél miatt nehezen tudtak kiúszni. 700-800 méterre a parttól találtak rájuk a vízimentők, ki is hozták őket.
Vágólapra másolva!

Három gyermekével úszott be a Balatonba egy debreceni házaspár Balatonszepezdnél, a családot a vízimentők segítették partra - közölte a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata. A házaspár a 10 és a 17 éves fiával, valamint a 13 éves lányával indult úszni a mély vízbe egy gumimatraccal szombat délután. Miután sokáig nem tértek vissza a partra, a hozzátartozójuk riasztotta a vízimentőket.

Rendőrségi mentőhelikopter és egy mentőhajó is keresésükre indult, és a parttól 700-800 méterre találtak rájuk. A család nagyon megköszönte a segítséget, mivel elsőfokú viharjelzés volt érvényben, és az északi-északnyugati szélben nehéz visszaúszni az északi partra.

A vízimentők bázishelyükre tartva egy, a parttól néhány száz méterre üresen sodródó vitorlást is észrevettek, amelyet egy idős ember úszva próbált utolérni, de egyre inkább lemaradt. A férfit a vízimentők kihúzták a vízből, majd a hajóját is befogták. Utóbb kiderült, hogy a kikötött vitorlás kötele eloldódott, ezért vetette utána magát a tulajdonosa.