Vágólapra másolva!
Jövőre elkészülhetnek a tervek, és 2014-ig kibővíthetik a Fővárosi Állatkertet - közölte Tarlós István, Budapest főpolgármestere kedden. Tarlós elmondta, hogy a Vidámpark mostani helyére képzeli el a főváros a bővítést.
Vágólapra másolva!

Jövőre elkészülnek a tervek, 2014-ig pedig kibővítik a Fővárosi Állat- és Növénykertet - mondta Tarlós István főpolgármester kedden, az Állatkert megnyitásának 145. évfordulóján. Tarlós István felidézte, hogy a városvezetés szándéka visszavenni minden fővárosi céget, amelyet csak lehet, ez alól a Vidámpark az egyetlen kivétel, amelyet "nyugodtan lehet privatizálni". Jelezte: a városligeti intézményt szeretnék áttelepíteni, de a helyszínről még nem döntöttek.

Hozzátette: még lehetetlen megmondani, mennyibe kerül az átköltöztetés, sok függ attól, hogy melyik helyszín mellett döntenek, illetve milyen méretben gondolkodik a leendő üzemeltető. Mint mondta, az Állatkert a Vidámpark kitelepítésének függvényében tud tovább terjeszkedni. A főpolgármester elmondta: az Állatkert "tradicionális intézmény, a látogatottsága óriási, a hagyománya és funkciója is rendkívül fontos", ezért helyet akarnak adni a terjeszkedésre. "Folyamatban lévő beruházások most is vannak, ezeket be akarjuk fejezni", 2012-ben pedig a bővítéshez kapcsolódó tervek is elkészülnek - mondta a városvezető.

Tarlós István áprilisban, miután a Fővárosi Állat- és Növénykert közölte, hogy a 2011-es forrásainak megvonása után nem tudja üzemeltetni a Margitszigeti Kisállatkertet, 30 millió forintot csoportosított át a főváros általános tartalékalapjából az Állatkert számára.