DNS-mintával azonosíthatják a csepeli halottakat

Vágólapra másolva!
Fényképes felismertetés, illetve az ujjlenyomat segíthet a Csepelen talált holttestek azonosításában - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság. Amennyiben az áldozatok már felismerhetetlen állapotban vannak, a rendőrség DNS-vizsgálatot alkalmaz majd.
Vágólapra másolva!

Az áldozatok azonosítása még folyamatban van, de erősen bomlott holttestek esetében a DNS-minta jelenthet azonosítási támpontot - közölte a rendőrség az MTI érdeklődésére a Csepel egy elhagyatott területén a múlt héten kihantolt emberek ügyében.

A holttestek azonosítására több módszer van: ha a halál ideje óta legfeljebb néhány nap telt el, és az elhunyt arcvonásai még felismerhetőek, lehetőség van a fényképes felismertetésre. Ha nincsenek ismerősök és hozzátartozók, akik ebben segíthetnének, a hatóság a sajtóban teszi közzé a fényképet - írja az Országos Rendőr-főkapitányság a közleményében. Ha néhány napos a holttest, akkor az ujjlenyomat is lehetőséget teremthet az azonosításra. "Előrehaladt bomlás esetén az antropológiai, antropo-morfológiai vizsgálatok, illetve a fogstátus rögzítése segítheti az azonosítást. Erősen bomlott holttestből a DNS-minta jelenthet azonosítási támpontot" - közölte a rendőrség.

A rendőrség csütörtök este erősítette meg azokat a híradásokat, hogy holttesteket találtak Csepelen, ezért életellenes bűncselekmény miatt nyomozást indítottak. Pénteken megerősítették azt is, hogy négy holttestről van szó. Több híradás arról számolt be, hogy a gyilkosságokat egy uzsorás követte el, aki élve temette el az áldozatokat. A rendőrség szombati tájékoztatóján közölte: hat embert vettek őrizetbe a csepeli gyilkosságok ügyében. A rendőrség szerint egy hajléktalanok között élő bűnözői csoportról van szó, amelyre különböző fegyveres rablások miatt már tavasszal felfigyelt a rendőrség.