Nol.hu: Giró-Szász András politikai elemző lehet a kormányszóvivő

Vágólapra másolva!
A Népszabadság Online információja szerint Giró-Szász András politológus lehet ősztől a kormányszóvivő. Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője nem kommentálta az értesülést. A lap szerint van olyan elképzelés is, hogy a jelenleg fizetés nélküli szabadságon lévő kormányszóvivő, Nagy Anna Schmitt Pál köztársasági elnök szóvivője lehet.
Vágólapra másolva!

A Nol.hu oldalon megjelent írás szerint ősztől megváltozik a kormányzati kommunikáció, melyről Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz-KDNP frakciószövetség évadnyitó tanácskozásán, Hajdúszoboszlón tehet bejelentést.

Az írás szerint Orbán Viktor változtat a struktúrán, így ősztől nemcsak Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő tartozik majd a Miniszterelnökséghez, hanem a kormányszóvivő is, a kormánydöntéseket nap mint nap magyarázó-elemző szerepkörrel - írta a Népszabadság Online a kormányfőhöz közel álló, pontosabban meg nem nevezett forrásokra hivatkozva.

A cikk szerint a kormányszóvivői posztra Giró-Szász András politikai elemző, a tavaly tavasszal alakult Századvég Gazdaságkutató Zrt. tulajdonosa a legesélyesebb. Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője az MTI érdeklődésére semmilyen módon nem kívánta kommentálni a nol.hu értesülését. A Nol.hu azt írja, hogy Giró-Szász Andrást nem tudták elérni. A politikai elemzőt az [origo] sem tudta elérni, ismeretségi körének egyik tagja pedig megkeresésünkre annyit mondott, hogy Giró-Szász kormányszóvivőségének lehetősége valóban felvetődött.

Nagy Anna kormányszóvivő július elsején családi okok miatt ment fizetés nélküli szabadságra, a szóvivői feladatokat azóta Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár látja el. Nagy Anna akkor azt mondta, várhatóan őszig lesz szabadságon. Kovács Zoltán pedig azt közölte, fel sem vetődött, hogy a helyére felvegyenek valakit, ezért pótolja átmenetileg ő.

A Népszabadság Online arról is beszámolt meg nem nevezett kormányközeli forrásokra hivatkozva, ha Nagy Anna visszatér, számítanak rá a közigazgatási és igazságügyi tárcánál, de arról is szó van, hogy Schmitt Pál köztársasági elnök mellett lesz szóvivő.

A jelenleg a kormányszóvivői feladatokat is ellátó kormányzati kommunikációs államtitkár, Kovács Zoltán az [origo]-nak spekulációnak minősítette a hírt. Azt mondta, neki még senki nem szólt, hogy a jövőben Giró-Szász Andrással kell dolgoznia. "Majd ha miniszterelnöktől hallom ezt, akkor kommentálom" - tette hozzá.