Visszatérhettek otthonukba az egri belváros lakói

Vágólapra másolva!
Második világháborús bomba miatt ürítették ki az egri belvárost, többek között a Dobó teret és a várat. A tűzszerészek nem sokkal este fél nyolc előtt hatástalanították a bombát, és a lakhelyüket elhagyni kényszerült  négyezer ember visszatérhetett az otthonába.
Vágólapra másolva!

Nem sokkal este fél nyolc előtt visszatérhettek otthonukba Eger belvárosának lakói, miután a tűzszerészek hatástalanították annak a második világháborús repülőgépbombának a gyújtószerkezetét, amelyet szerdán találtak a város központjában. A polgármesteri hivatal közlése szerint mintegy négyezer ember térhetett vissza otthonába a robbanószerkezet hatástalanítása után. A tűzszerészek intézkedtek a bomba elszállításáról.

Egerben egy második világháborús bomba miatt ürítették ki a belvárost, így a Dobó teret, a várat és a frekventált turisztikai övezetben lévő hoteleket, vendéglátóhelyeket is. "A munkások a Dobó térbe torkolló Dr. Hibay Károly utca egy magántelkén találták a 250 kilogrammos repülőbombát" - közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. A tűzszerészek nem sokkal hat óra előtt kezdték meg a helyszínen a gyújtószerkezet hatástalanítását.

Zentai László, az egri önkormányzat médiareferense korábban arról tájékoztatott, hogy a kiürített lakóházakban élőket a Lenkey János Általános Iskolában helyezték el addig. Eger a főváros és a Balaton után az ország harmadik leglátogatottabb turisztikai központja, és a látogatók legfőbb célpontja a Dobó tér, a vár és környéke. Évente mintegy egymillió vendég keresi fel a várost.