Pokorni óv a kapkodástól a közoktatási törvény elfogadásánál

Vágólapra másolva!
Jó, megfontolt és jól átgondolt közoktatási törvényre van szükség, nem gyors jogszabályalkotásra - mondta kedden Pokorni Zoltán. Az oktatási államtitkár korábban azt mondta, a kormány akár már e héten foglalkozhat a jogszabállyal.
Vágólapra másolva!

Az országgyűlés oktatási és tudományos bizottságának fideszes elnöke a XVII. kerületi tanévnyitó rendezvényen úgy fogalmazott: szükség van változásra az oktatásban. Ám Pokorni Zoltán szerint jó, megfontolt és jól átgondolt közoktatási törvényre van szükség, nem gyors jogszabályalkotásra.

Az oktatáspolitikus az egyik legsúlyosabb problémának azt nevezte - ezt, mint mondta, mérések is alátámasztják -, hogy Magyarországon a legszelektívebb az iskolarendszer, és az otthonról hozott különbségeket nem képes kiegyenlíteni. Kitért arra is, hogy az oktatás GDP-arányosan alulfinanszírozott, már az óvodától kezdve, tehát szükség lenne a források növelésére, ugyanakkor mint megjegyezte az eredményességet tekintve nem egyedül ez a meghatározó.

Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár az utóbbi napokban már többször jelezte, hogy a közoktatási, illetve a felsőoktatási jogszabályok tervezete elkészült, ezeket akár már e héten tárgyalhatja a kormány. A kereszténydemokrata államtitkár és a fideszes szakpolitikus az elmúlt évben többször vitázott Hoffmann Rózsa elképzeléseiről. Utóbbi már a Fidesz etikai bizottságához is fordult kettejük csatározása miatt.