Hanyag kezelés miatt nyomoz a rendőrség a gyöngyöspatai önkormányzatnál

Vágólapra másolva!
Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hanyag kezelés miatt nyomozást rendelt el kedden a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság a gyöngyöspatai önkormányzat gazdálkodása ügyében, miután az Állami Számvevőszék feljelentést tett az ügyben. A szervezet keddi közleményében azt írta: a patai önkormányzat által - többek között egyházaknak és vállalkozásoknak - nyújtott anyagi támogatás egy része nem volt törvényes.
Vágólapra másolva!

Megalapozott a hanyag kezelés gyanúja az Állami Számvevőszék (ÁSZ) szerint a gyöngyöspatai önkormányzat 2011. évi gazdálkodásával összefüggésben - olvasható a szervezet közleményében. Az ÁSZ az önkormányzat nonprofit szervezeteknek, egyházaknak és egyéb vállalkozásoknak nyújtott támogatásainak törvényszerűségét ellenőrizte. Az ott tapasztalt visszásságok miatt különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hanyag kezelés elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tett a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságon, ahol ezt követően meg is indították a nyomozást. Az ÁSZ sajtótitkárságán az [origo]-nak azt mondták: az ellenőrzések a 2007 és 2011 első negyedéve közötti időszakra terjedtek ki.

A településen júliusban tartottak időközi polgármester-választást, amelyet a Jobbik jelöltje, Juhász Oszkár nyert. Ő korábban az [origo]-nak azt mondta, hogy a "közbiztonságot" és a "vagyonbiztonságot" tartja elsődleges fontosságúnak Gyöngyöspatán. Azt is hozzátette, hogy polgármesterré választása esetén bevezetné a településen az "érpataki modell" helyi viszonyokhoz alkalmazkodó változatát, illetve Tiszavasvárihoz hasonlóan csendőrséget hozna létre a Heves megyei településen. Az időközi polgármester-választást az után írták ki, hogy április 18-án egészségi okokra hivatkozva lemondott Tábi László, a 2800 lakosú település korábbi vezetője.