Feloszlatta magát a jászladányi önkormányzat

Vágólapra másolva!
Az önkormányzat feloszlatásáról döntött név szerinti szavazással Jászladány képviselő-testülete - írja az Új Néplap.A polgármester nem ért egyet a döntéssel, és az érintett napirendi pont újratárgyalását kezdeményezi.
Vágólapra másolva!

A képviselők egy személyi kérdésről szóló napirenddel kapcsolatban vetették fel a feloszlatás lehetőségét, és 5-4 arányban erről többségi határozatot hoztak, amelyet többek között az együttműködés hiányával indokoltak - olvasható a Jász-Nagykun-Szolnok megyei napilap első oldalán.

Mint Dankó István polgármester az újságnak elmondta: ellenzi a testület csütörtöki zárt ülésén született határozatot, újratárgyalásának indítványát már megtette a hivatalban. Szerinte a települést leginkább érintő kérdésekről mindenképpen nyílt ülésen kell dönteni, hogy a nagyközség lakossága is megismerhesse az ellentétes véleményeket.

A megyei kormányhivatal tájékoztatása szerint önfeloszlatás esetén a helyi választási bizottságnak harminc nap áll a rendelkezésére ahhoz, hogy három hónapon belül kiírja az időközi választást.