Nézze meg, mire költött egymilliárd forintot Pilisvörösvár!

Pilisvörösvár, városközpont, felújítás, fő tér
Vágólapra másolva!
Egy év alatt felújították Pilisvörösvár központjában a közműveket, a polgármesteri hivatalt és a műemléki védettségű városi könyvtárat is. A beruházás kétharmadát uniós forrásból finanszírozta a város.
Vágólapra másolva!

Egymilliárd forintból újult meg Pilisvörösvár központja - jelentette az MTI a beruházás projektmenedzserére, Bándi Gáborra hivatkozva. A kivitelezés egy évig tartott: 1500 méter hosszan megújult a Fő utca, az úttesttel párhuzamosan közel száz parkolót alakítottak ki korszerű utcabútorokkal. A Fő teret négyezer négyzetméteren zöldesítették és egy jelzőlámpás csomópontot is építettek a közelében. Felújították a közműveket, a polgármesteri hivatalt és a műemléki védettségű városi könyvtárt. Utóbbi udvara díszburkolatot és kandeláberes megvilágítást kapott, és itt készült el a nagyobb rendezvények befogadására alkalmas fedett színpad is.

Az összköltségből 623 millió forintot uniós pályázaton nyert el a város, 60 millió pedig hazai támogatás. Az önkormányzat 316 millió forint önerővel járult hozzá a beruházáshoz - tájékoztatott Bándi.

Forrás: Polgármesteri Hivatal, Pilisvörösvár

Összesen egymilliárd forintból újították fel Pilisvörösvár központját