Börtönbüntetést kér az ügyész Terézváros volt MSZP-s polgármestere ellen

Vágólapra másolva!
Mind a 14 vádlottra, köztük Verók István volt VII.kerületi polgámersterre is börtönbüntetés kiszabását kéri majd a terézvárosi ingatlanügy decemberben kezdődő perében az ügyészség - írja a Magyar Nemzet. A lap információi szerint a vádiratból kiderül, hogy Verók István és tizenhárom társa 2004-ben tudta, hogy kárt okoz az egyik Andrássy úti palota eladásával.
Vágólapra másolva!

A terézvárosi ingatlanügyben benyújtott vádiratában szereplő mind a 14 vádlott esetében börtönbüntetés kiszabását kéri a bíróságtól Ihász Sándor fővárosi főügyész - írja a decemberben kezdődő büntetőper vádiratára hivatkozva szombati számában a Magyar Nemzet.

A lap birtokába került dokumentum szerint az ügyész valamennyiük esetében eltiltást kér a közügyek gyakorlásától is.

A vádiratból a Magyar Nemzet szerint az is kiderült, hogy Verók István és tizenhárom társa 2004-ben, amikor megszavazta, akkor is tudta, hogy kárt okoz az egyik Andrássy úti palota eladásával.

A vád alapján az elsőrendű vádlott Verók István korábbi szocialista polgármester és tizenkét volt MSZP-SZDSZ-es önkormányzati képviselő, közöttük Fürst György volt alpolgármester, Kékesi Tibor volt országgyűlési képviselő, továbbá két jelenlegi VI. kerületi testületi tag, Hatvani Csaba és Tóth György társtettesek.

Bűnsegédként a városrész egykori aljegyzője, V. Tamás László szerepel.

Az ügyészség szerint a vádlottak legalább 127,8 millió forint kárt okoztak a kerületnek az Andrássy út 47. szám alatti ingatlan értékesítésével - írja a lap.