Az LMP szerint a Fidesz és az MSZP pénzt vesz ki a Szerencsejáték Zrt.-ből

Vágólapra másolva!
Közleményben követeli az LMP, hogy a szerencsejáték-monopólium révén "óriási bevételekhez" jutó Szerencsejáték Rt.-re is vonatkozzanak a közbeszerzési szabályok. A párt szerint a céggel régóta szerződésben áll egy társaság, amelynek tisztségviselői között a Fideszhez és az MSZP-hez is köthető emberek vannak.
Vágólapra másolva!

A parlamenti párt közleménye az Atlatszo.hu "nyílt forráskódú újságírással" foglalkozó weboldal Frontbarátság egymilliárd fölött: Pártszivattyú a szerencsepénzeken című cikkére hivatkozva azt állítja, hogy "az alapvetően Fidesz-közeli Hung-Ister Zrt., MSZP-s segédlettel pumpálja ki az adófizetők pénzét a Szerencsejáték Zrt-ből".

Az LMP szerint a Hung-Ister felügyelőbizottságában, mint írják "az elmúlt évek kétes ügyleteiben részt vevő gazdasági háttéremberek" foglalnak helyet. Az LMP szerint ide tartozik Nyerges Zsolt, "a Fidesz mindenható gazdasági háttéremberének, Simicska Lajosnak üzlettársa és jobb keze", Aczél Zoltán, "aki korábban a Strabag osztrák építőipari konszern SZDSZ-közeli kijáróembereként tett szert kétes hírnévre", illetve Dávid Gyula, "Puch László ügyvédje, az MSZP-s pártalapítvány felügyelőbizottsági tagja".

Az LMP szerint "fülkeforradalom ide vagy oda, a háttérben továbbra is együttműködőknek a Fidesz és az MSZP gazdasági háttéremberei, legfeljebb a leosztási arányok változhattak meg." Az LMP választmányi szóvivői által jegyzett közlemény nem tér ki arra, hogy hogyan működik "az adófizetők pénzének kipumpálása", illetve mi bizonyítja működését. Az Atlatszo.hu cikke a Szerencsejáték Zrt. által rendelkezésre bocsájtott szerződések alapján bemutatja, hogy a lottócég különböző szolgáltatásokért hosszú évek óta jelentős összegeket fizet a Hung-Isternek, azt azonban nem bizonyítja, hogy ezek a pénzek a pártokhoz kerültek volna. Az Atlatszo.hu a cikk folytatását ígéri.