Tarlós úgy tudja, jön a pénz a BKV-hoz

Vágólapra másolva!
Tarlós István főpolgármester a kormány illetékeseitől megerősítést kapott arra vonatkozóan, hogy a BKV még ebben a hónapban megkapja az ígért többlettámogatás hiányzó részét - jelentette be a Főpolgármesteri Hivatal. Az [origo] megtudta, hogy ahhoz, hogy a BKV  további támogatást kapjon, újabb kormánydöntésre lenne szükség.
Vágólapra másolva!

A pénz várható érkezéséről a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója tájékoztatta pénteken az MTI-t. Szűcs Somlyó Mária hangsúlyozta: nincs ok aggodalomra a BKV pénzügyi helyzete miatt. A Népszabadság aznapi számában írt arról, hogy ha augusztus végéig nem érkezik meg a kormány által ígért kilencmilliárd forintos extra támogatás, akkor BKV fizetésképtelenné válik. A lap jelezte: a mentőövről kormánydöntés már van, ám a pénz még nem érkezett meg.

A Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkárság az [origo] kérdésére, hogy a BKV mikor és mennyi pénzt kap, azt válaszolta, hogy a közlekedési társaság idén eddig már tízmillárd forintos támogatásban részesült. Ahhoz, hogy a BKV ezen felül újabb támogatást kapjon, újabb kormánydöntésre lenne szükség.

Az államtitkárság közölte, hogy a BKV eddig két kormányhatározat alapján egyszer egy hét és fél milliárdos támogatást kapott a központi költségvetésből. Egy másik döntés alapján a kormány átvállalja a MÁV és a BKV adósságát, amely a BKV esetében nem haladhatja meg a 78 milliárd forintot.