Záhonynál, Letenyénél és Röszkénél is torlódás várható a hétvégén

Vágólapra másolva!
Hat órára nőtt az Ukrajnába tartó teherautók várakozási ideje a záhonyi határállomáson péntek délutánra. Letenyénél 30-60 perces várakozási időre kell számítani péntek estétől szombat estig. A röszkei autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán pedig kétórás sorban állás is kialakulhat a hétvégén.
Vágólapra másolva!

Az Ukrajna felé haladó teherautók várakozási ideje hat órára nőtt a záhonyi határátkelőnél - olvasható a rendőrség honlapján. A Magyarországra belépő személyforgalom is lassú, jelenleg hatvan percet kell várni. Szombaton és vasárnap is torlódások lehetnek: az autósok be- és kilépő irányban 60-180 perces, míg a teherautók kilépésnél szombat reggel hat órától három-négy órás sorban állással számolhatnak.

A horvátországi turnusváltások miatt péntek estétől szombat estig 30-60 perces várakozásra számíthatnak az autósok Letenyénél. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság azt javasolja, hogy a Horvátországba utazók a 7-es út régi határállomásán keljenek át.

A hétvégén várhatóan ismét megindul a Nyugat-Európában dolgozó, szabadságra a déli államokba hazatérő vendégmunkások rohama, ezért rendkívül erős forgalommal kell számolni a röszkei autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán. A hétvégén itt kétórás várakozás is kialakulhat. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság azt ajánlja, hogy a Szerbiába utazók válasszák inkább a tompai vagy a tiszaszigeti átkelőt, melyek reggel nyolc és este hat óra között tartanak nyitva magyar és szerb állampolgároknak.