Rendkívüli nemzetbiztonsági bizottsági ülést szeretne az MSZP

Vágólapra másolva!
Hétfőn 11 órára rendkívüli ülést hívott össze Vadai Ágnes, a nemzetbiztonsági bizottság MSZP-s elnöke, hogy a képviselők tájékoztatást kapjanak az elmúlt napokban történt, a titkosszolgálatokat érintő gyanúsításokról. Vadai szerint az ülésre elvárják a belügyminisztert, a Nemzeti Védelmi Szolgálat főigazgatóját és a katonai főügyészt is.
Vágólapra másolva!

Rendkívüli nemzetbiztonsági bizottsági ülést hívott össze hétfő délelőttre Vadai Ágnes, a testület szocialista elnöke. Vadai vasárnapi sajtótájékoztatóján hihetetlennek nevezte, hogy az elmúlt hat napban olyan személyeket gyanúsítottak meg államellenes bűncselekménnyel, akiknek hivatalból feladatuk az ilyen bűncselekmények feltárása.

Vadai jelezte: a hétfőn 11 órára meghirdetett rendkívüli, zárt ülésen az állami szervek részéről megjelenési kötelezettség terheli Pintér Sándor belügyminisztert, Bolcsik Zoltánt, a Nemzeti Védelmi Szolgálat főigazgatóját, Kovács Árpádot, a legfőbb ügyész helyettesét, továbbá a katonai főügyészt és az ügyekben eljáró ügyészeket.

Az MSZP-s képviselő szerint a parlament szakbizottságának nemcsak joga, de kötelezettsége is megismerni azt az ügyet, amely miatt őrizetbe vették Galambos Lajost és Laborc Sándort, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) korábbi főigazgatóit, illetve Szilvásy György korábbi titokminisztert.