Trágárkodva szólt be Deutsch Tamás a magyar kormányt bíráló amerikaiaknak

Vágólapra másolva!
Káromkodva fejezte ki nemtetszését Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője, miután az Egyesült Államok helyettes külügyi államtitkára, Thomas Melia kedden bírálta a magyar alkotmányozást és az új egyházügyi törvényt.
Vágólapra másolva!

Deutsch Tamás a Twitteren keresztül szólt be az Egyesült Államok helyettes külügyi államtitkárának, Thomas Meliának, aki a hét elején egy amerikai külügyi bizottsági meghallgatáson bírálta a magyar alkotmányozást és az új egyházügyi törvényt.

"Ki a fasz az a Thomas Melia? Minek kell naponta adnunk a szarnak egy pofont?" - írta mikroblogján a Fidesz európai parlamenti képviselője.

Melia, a Freedom House nemzetközi jogvédő szervezet volt igazgatóhelyettese beszámolójában arról beszélt, hogy jelenleg Magyarországon az alkotmányozási folyamat részeként a parlament sarkalatos törvények egész sorát fogadja el anélkül, hogy egyeztetne az ellenzékkel vagy a civil társadalom képviselőivel.

Melia közölte, hogy arra kérik a magyar kormányt, gondolja újra a nemrég elfogadott egyházügyi törvényt, amely 14 egyházon kívül minden más vallási csoportot új regisztrációra kötelez, sértve ezzel a vallásszabadságot Magyarországon.

Szijjártó szerint nem szólhatnak bele

Senki nincs abban a helyzetben - sem Magyarországon, sem azon kívül -, hogy megkérdőjelezze a magyar emberek akaratát - így reagált Szijjártó Péter arra, hogy Thomas Melia amerikai helyettes külügyi államtitkár aggodalmait fogalmazta meg a magyar alkotmányozásról, a média helyzetéről és az egyházügyi törvényről szólva. Orbán Viktor szóvivője szerint "a magyar emberek világosan és egyértelműen kifejezték az akaratukat tavaly tavasszal, amikor az ország megújítására és átszervezésére adtak világos felhatalmazást a kormánynak".

Szijjártó azt mondta, az új alaptörvény parlamenti elfogadását "minden idők legszélesebb körű nemzeti konzultációja" előzte meg, amely minden magyar ember számára megadta a lehetőséget, hogy elmondja, mit szeretne, és mit nem szeretne látni az új alaptörvényben. "Ennél átláthatóbb és demokratikusabb folyamat nem előzhette volna meg az alaptörvény parlamenti elfogadását" - tette hozzá.