Szeptemberben tárgyal a parlament az új választójogi törvényről

Vágólapra másolva!
Mintegy százhatvan előterjesztés szerepel a kormány második félévi munkatervében. A legtöbb munka a fejlesztési, a nemzetgazdasági és a közigazgatási tárcára vár.
Vágólapra másolva!

A Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint a kabinet egyik augusztusi ülésén tárgyalnak a kormánytagok a jövő évi költségvetésről szóló törvényről.

Szeptemberben kerülhet a kormány elé a bírósági végrehajtással kapcsolatos jogszabályok módosításáról szóló tervezet, az igazságügyi szervezet átalakításával kapcsolatos törvényekről, az országgyűlési képviselők választásáról szóló törvényről, valamint az új felsőoktatási törvényről, az új Munka Törvénykönyvéről, továbbá a versenyképesség javítását megalapozó és egyéb adótörvények módosításáról szóló előterjesztés.

Az október várhatóan ennél is sűrűbb lesz: a szeptemberi 34 után, ebben a hónapban 38 témát tűzött ki tárgyalásra a kormány, köztük a helyi önkormányzatokról szóló új törvényt, a szakképzési hozzájárulásról szóló tervezetet, a turizmusról szóló javaslatot. Napirenden lesz az egészségügyi, a közlekedési törvények módosítása, a lánctartozások csökkentése érdekében szükséges további intézkedések, és a kutatás-fejlesztés és innováció közgazdasági környezetét segítő egyes intézkedésekről szóló törvény. A kormány tárgyalni fogja a Szervezett Bűnözés elleni Koordinációs Központról szóló javaslatot is.

Decemberre ütemezik a választási eljárásról szóló jogszabály módosítására készített tervezet megvitatását. A júliustól december 31-ig terjedő időszak kormányzati munkaterve alapján amúgy a legtöbb munka a törvény-előkészítésben a fejlesztési, a nemzetgazdasági és a közigazgatási tárcára vár.