Tizennégy verekedőt állítottak elő két nagykunsági településen

Vágólapra másolva!
Két tömegverekedés is történt hétfőn Jász-Nagykun-Szolnok megyében, a rendőrök a résztvevők közül tizennégy embert előállítottak - közölte a rendőrség kedden. A rendbontók egy része nekitámadt a kiérkező járőröknek is.
Vágólapra másolva!

Egy 43 éves férfi és három fia vascsővel esett neki egy 26 éves helybélinek Kunmadarason. Ezután a sértett családtagjaival és ismerőseivel vett revansot az elkövetők háza előtt. A verekedésnek a kiérkező járőrök vetettek véget, akiknek többen nekitámadtak. Az összecsapás után bokszert, vascsövet, kardot és vasvillát is találtak a helyszínen a rendőrök.

Az eset résztvevői nyolc napon belül gyógyuló sérülésekkel úszták meg a történteket - mondta el Szabó Zita őrnagy, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőrkapitányság sajtószóvivője. A rendőrök hét embert őrizetbe vettek a verekedők közül.

Hasonló erőszakos cselekmény történt hétfő este Tiszaörsön is, három férfi, valamint egy nő és három fiatalkorú lány előbb hangos szóváltásba keveredett, majd egymásnak estek. Az egyik férfi késsel kiszúrta haragosa gépkocsijának gumijait.

A rendbontók könnyű sérüléseket szenvedtek, a rendőrök pedig itt is előállítottak hét embert. Ellenük csoportos garázdaság miatt indult eljárás.