Pintér Sándor szerint senkit nem kényszerítenek közmunkára

közmunka, Közmunkások fűkaszával dolgoznak egy lakótelep közelében Salgótarjánban
Vágólapra másolva!
A korkedvezményes nyugdíjjal leszerelt, rendőri szolgálatra alkalmatlan rendvédelmiseket "művezetőként" alkalmaznák a közmunkaprogramban - mondta a Népszabadságnak Pintér Sándor belügyminiszter. Hozzátette: senkit sem fognak közmunkára kényszeríteni és nem építenek bádogvárosokat a közfoglalkoztatási program résztvevőinek.
Vágólapra másolva!

"Mi nem rendelünk vissza szolgálati nyugdíjasokat, csak megteremtjük számukra a lehetőséget a visszatérésre a munka világába" - mondta Pintér Sándor belügyminiszter a Népszabadságnak adott interjújában. A belügyminiszter szerint aki egészségileg alkalmas, az folytathatja az aktív rendőri munkát. "Akiknek viszont a tudása megkopott, vagy egészségileg már nem alkalmas erre, azt a közfoglalkoztatási program logisztikai szervezésében és irányításában alkalmaznák - tette hozzá.

A miniszter kiemelte, utóbbiak nem munkafelügyelők, hanem inkább művezetők lesznek, akik felügyelik majd a munkavégzést, de ennél fontosabb feladatuk lesz a munka megszervezése, irányítása, koordinálása.

Pintér Sándor kijelentette, senkit sem kényszerítenek erőszakkal közmunkára és nem építenek bádogvárosokat a közfoglalkoztatási program résztvevőinek. Hozzátette: elképzelhető, hogy konténerekből, vagy más, könnyűszerkezetes megoldással ideiglenes szálláshelyeket építenek, mert szerinte nincs értelme annak, hogy valaki nyolc óra mellett nagyjából ugyanennyit utazással töltsön.