A polgármester szerint lassan ellehetetlenül a hivatali munka Esztergomban

Vágólapra másolva!
A képviselő-testület keddi rendkívüli ülésen sem született megállapodás Esztergom költségvetésének módosításáról, ezért a polgármester csütörtökre újabb rendkívüli ülést hívott össze. Tétényi Éva szerint a város intézményei működőképességük határán vannak, és a hivatali munka lassan ellehetetlenül.
Vágólapra másolva!

Nem született kompromisszum a költségvetés módosításáról az esztergomi képviselő-testület keddi rendkívüli ülésén - közölte Tétényi Éva polgármester. A városvezető ebben az ügyben csütörtökre újabb rendkívüli ülést hívott össze.

Tétényi Éva elmondta, hogy az elmúlt időszakban Esztergom működésében komoly gondot jelentett, hogy a januárban a Fidesz-frakció által megszavazott válságköltségvetésben más fontos tételek mellett nem szerepeltek a közterületek fenntartására fordítandó összegek. Így például nem jutott egyetlen forint sem a játszóterek karbantartására, a zöldfelületek gondozására, valamint az utak kátyúzására, de az intézmények is működőképességük határán vannak - mondta a polgármester.

A független városvezető szerint a hivatali munka lassan ellehetetlenül, nincsen aljegyző, a polgármesteri kabinet nincsen feltöltve, így önkéntesek segítik a munkát napi 8-10 órában. Több esetben nem a jegyző, hanem a Fidesz-frakció "súgása" vezeti a helyi közigazgatást - összegezte véleményét Tétényi Éva. A polgármester állítását Steindl Balázs Fidesz-frakcióvezető élesen bírálta és cáfolta.

A városháza előtti téren az esztergomi képviselő-testület ülését mintegy kétszázan kísérték figyelemmel. A tömeg egyik fele a jelenlegi városvezetés mellett, míg a másik fele ellene drukkolt, énekelt, fújolt, éljenzett, bár utóbbiak hamar szétszéledtek.