Magyar Nemzet: Terrorcselekmények lehetőségéről ír a Balsai-jelentés

Balsai István, a Fidesz frakcióvezető-helyettese, Országgyűlés, parlament, plenáris ülés
Vágólapra másolva!
A napokban alkotmánybírónak megválasztott Balsai István még áprilisban elkészült jelentése a 2006-os őszi állami erőszakról a Magyar Nemzet információi szerint a terrorcselekmény lehetőségét is felveti, és ennek vizsgálatát szorgalmazza. Egyelőre nem tudni, mi lesz a jelentés sorsa.
Vágólapra másolva!

Terrorcselekmény elkövetésének vizsgálatát szorgalmazza a 2006. évi őszi eseményekkel foglalkozó fideszes Balsai István, volt miniszterelnöki megbízott által készített, még nem nyilvános jelentés - tudta meg a Magyar Nemzet. A jelentés a lap információi szerint valószínűsíti a parancsnokok beleegyezését a túlkapásokba, mert ezek nem egyedi, hanem több órán át tartó, folyamatos eljárások voltak.

A lap a szombati számában azt írja, hogy a Balsai-jelentés a terrorcselekménnyel együtt összesen tizenöt olyan bűntettet sorol fel, amelyet a rendőrség és más állami szervek követhettek el 2006 őszén.

A Magyar Nemzet emlékeztet arra, hogy a napokban alkotmánybíróvá választott Balsai István jelentése márciusban készült el és került Orbán Viktor miniszterelnök asztalára, de egyelőre nem tudni, mi lesz a sorsa. Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője a Magyar Nemzetet arról tájékoztatta, hogy a Balsai-jelentés kapcsán nem tud új fejleményről beszámolni.

A lap felidézi, hogy Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője, aki jobbikos országgyűlési képviselő is, levélben kérte a kormányfőt, hogy hozzák nyilvánosságra a jelentést, és tegyék meg a feljelentéseket, mert azok ősszel elévülnek.