Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Magyar Nemzet: Nem kerül minden iskola állami kézbe

Vágólapra másolva!
Hamarosan a kormány elé kerülhet az új közoktatási és felsőoktatási törvény koncepciója - olvasható a Magyar Nemzet csütörtöki számában. Gloviczki Zoltán közoktatásért felelős államtitkár a napilapnak elmondta, továbbra is vegyes fenntartású maradhat az iskolarendszer, állami fenntartás alá pedig a kollégiumok, a kis iskolák egy része és a szakképző intézmények kerülhetnek.
Vágólapra másolva!

Az új közoktatási és felsőoktatási törvény koncepciója nemsokára a kormány elé kerülhet - írja a Magyar Nemzet csütörtökön. Az iskolarendszer továbbra is vegyes fenntartású maradhat, állami fenntartás alá pedig elsősorban a kollégiumok, a kis iskolák egy része és a szakképző intézmények kerülhetnek - mondta el Gloviczki Zoltán közoktatásért felelős államtitkár a napilapnak.

Az államtitkár arról is beszámolt, hogy a törvény átdolgozott változata már készen van néhány hete, de a kormány megvárta a tárgyalással a szociális konzultáció végeredményét. A kész törvényjavaslatok az őszi ülésszak idején kerülhetnek az országgyűlés elé - olvasható a Magyar Nemzetben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről