A szomszédok szerint külföldi albérlő volt a Nyugati mellett lelőtt nő

Vágólapra másolva!
Emberölés megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK), miután vasárnap este több lövéssel megöltek egy 27 éves nőt a XIII. kerületi Kádár utca egyik lépcsőházában. A ház egyik lakója az [origo]-nak azt mondta, a nő külföldi volt és albérlőként lakott a házban.
Vágólapra másolva!

Lelőttek egy nőt a főváros XIII. kerületében, egy tízemeletes ház földszinti folyosóján vasárnap este - értesült az MTI egy szemtanútól, aki szerint a nőn a mentők már nem tudtak segíteni. A Nyugati pályaudvarhoz közeli, Kádár utcai épületnél hétfő reggelre befejezték a helyszíni szemlét, így a vasárnap este elrendelt lezárást is feloldották - mondta az [origo]-nak a BRFK sajtóosztályának munkatársa. A részletekről a rendőrség későbbre ígért tájékoztatást.

A ház egyik lakója az [origo]-nak azt mondta, a nő külföldi volt és ha jól tudja albérlőként lakott a házban. Elmondása szerint a lakók nem sokat aludtak az éjjel, mert éjszakába nyúlóan folyt a rendőrség helyszíni szemléje és a kihallgatások. A nő esetleges orosz vagy ukrán származása egyelőre nem tisztázott: a BRFK az [origo] kérdésére azt mondta, magyar állampolgárról van, az Oroszországi Föderáció Nagykövetségén pedig egyelőre nem tudták megmondani, érkezett-e hozzájuk bejelentés orosz állampolgár haláláról.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán
Rendőrök helyszínelnek a XIII. kerületi Kádár utcában

Az fn.hu egy lakóra hivatkozva azt írta: hat-nyolc lövés dördült. A lövések hangjára több házbelivel együtt lerohantak az utcára, ám a rendőrök már nem engedték őket vissza az épületbe. Az fn.hu szerint a lövések a bejárati kaput is átvitték, az egyik lövedék kárt tett egy parkoló autóban.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán
Elhagyott tölténytár a tízemeletes ház földszinti folyosóján

Ha a környéken lakik, és látott vagy hallott valamit, kérjük, írja meg a [email protected] címre!