Konténerekben varrták a hamis ruhákat Kőbányán

Vágólapra másolva!
Egy komplett hamisító-üzemet találtak a pénzügyőrök varrógéppel, címkézővel, címkékkel, szitanyomó sablonnal és kész ruhákkal két konténerben a kőbányai Ganz-telepen. A pénzügyőrök szerint a másfél ezer ruhadarab összesen 10 millió 200 ezer forintot ér.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei több mint tízmillió forint értékű hamis ruhát, és ezek gyártásához szükséges eszközöket találtak Budapesten a kőbányai Ganz-telepen két lelakatolt konténerben.

A NAV szerint valószínűleg helyben, a konténerben gyártották a hamisítványokat. A pénzügyőrök megállapították, hogy az egyik helyen talált majdnem másfél ezer ruhadarab egyértelműen hamisítvány, értékük összesen tízmillió-kétszázezer forint.

A másik konténerben a hamisításhoz szükséges kellékeket: egy digitális varrógépet, egy címkéző készüléket, 19 védett márkajelzés szitanyomó sablonját, továbbá a ruhacímkéket is megtalálták. Ezeket a NAV lefoglalta - közölték.

A NAV áru hamis megjelölése és iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény alapos gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen - olvasható a közleményben.