Vágólapra másolva!
Vasárnap időközi önkormányzati választást tartanak a Baranya megyei Felsőszentmártonban, a Békés megyei Mezőhegyesen és a Komárom-Esztergom megyei Leányváron. A voksolásra mindhárom helyen azért van szükség, mert a képviselő-testület feloszlatta magát.
Vágólapra másolva!

Időközi önkormányzati választást tartanak vasárnap három településen: a Baranya megyei Felsőszentmártonban, a Békés megyei Mezőhegyesen és a Komárom-Esztergom megyei Leányváron. A voksolásra mindhárom helyen azért van szükség, mert a képviselő-testület feloszlatta magát.

Felsőszentmártonban a polgármesteri székért öt független jelölt indul, a hat képviselői helyre pedig huszonegyen pályáznak, ők is mindannyian függetlenek. A korábbi testület nem tudott együtt dolgozni a polgármesterrel, ezért májusban feloszlatta magát.

Mezőhegyesen két független polgármesterjelölt méretteti meg magát, míg a nyolc képviselői mandátumért tizennyolcan indulnak. Leányváron a polgármesteri székért hárman indulnak, valamennyien független jelöltként. A hat képviselői helyre tizenegyen pályáznak.