Feljelentette a telefonon fenyegetőző fideszes képviselőt Gyöngyöspata polgármestere

Vágólapra másolva!
Feljelentette Juhász Oszkár, Gyöngyöspata vasárnap megválasztott polgármestere Balázs Józsefet, a közte és a térség fideszes országgyűlési képviselője között lezajlott múlt heti telefonbeszélgetés után. Juhász úgy véli, hogy a fideszes képviselő megfenyegette Gyöngyöspatát, amikor az állami pénzcsapok elzárásról beszélt.
Vágólapra másolva!

Bűncselekmény gyanúja miatt Juhász Oszkár, Gyöngyöspata vasárnap megválasztott jobbikos polgármestere feljelentette a térség fideszes országgyűlési képviselőjét, Balázs Józsefet.

Juhász Oszkár azzal a telefonbeszélgetéssel kapcsolatban tett feljelentést csütörtökön a Központi Nyomozó Főügyészségen, amely közte és Balázs József között zajlott a múlt héten. A felvételen egyebek mellett az hallható - a Balázs Józsefnek tulajdonított mondatok között -, hogy "forrás oda megy ebben a térségben, akit én jóváhagyok. Akit nem hagyok jóvá, oda nem megy forrás". A polgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján a fideszes politikus szavait úgy értékelte: Balázs József valójában Gyöngyöspatát fenyegette meg.

Balázs mondatai "nemcsak hogy megengedhetetlenek egy demokratikus társadalomban, hanem állampárti időket felelevenítő módon fenyegetést, hátrányos megkülönböztetést, háttérbe szorítást és diszkriminációt" jelentenek a település lakóinak - idézett a feljelentésből Juhász Oszkár.

Juhász Oszkár beszámolója szerint Balázs József egyik barátja szerdán burkoltan megfenyegette egy munkatársát, és azt helyezte kilátásba, hogy ha folytatják a nyilvánosság előtti közléseket, akkor annak "rossz vége lesz".

Juhász Oszkár megválasztása után beszélt először a közte és Balázs József között lezajlott múlt heti telefonbeszélgetésről. Juhász szerint Balázs József, Heves megye fideszes országgyűlési képviselője azt mondta Gyöngyöspata vasárnap megválasztott jobbikos polgármesterének még a választások előtt, hogy ha kritikát fogalmaz meg vele szemben, és nem működik vele együtt, akkor Gyöngyöspata nem kap pályázati pénzeket. A telefonbeszélgetést a Jobbik később közzétette.

Lázár rendbe tenné Balázs szavait

"Fejlesztési pénzek nem múlhatnak egy polgármester pártállásán" - jelentette ki az MTI-nek adott nyilatkozatában csütörtökön Lázár János, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője.

Lázár János úgy fogalmazott: a megbántottság, a felindultság vagy a csalódottság sokszor rossz mondatokat ad az ember szájába, és a jogos felháborodásból is születhetnek jogtalan mondatok. Ám a legnagyobb baj sosem az - folytatta -, ha rossz mondatok szaladnak ki az ember száján, hanem az, ha azokat utólag, tiszta fejjel sem teszi rendbe. "Mi azonban ezeket a mondatokat rendbe tesszük" - hangsúlyozta.

A Fidesz álláspontja Lázár szerint az, hogy a kormánypártnak nem szövetségese a Jobbik, nem szövetségese Juhász Oszkár." A Fidesznek Gyöngyöspata, az ott élő emberek a szövetségesei" - mondta, hozzátéve, hogy a kormány szemében nincsenek piros, narancsszínű vagy barna, csak "piros-fehér-zöld" települések.