Visszatérhettek otthonaikba a gránátok miatt kitelepített lakók Kecskeméten

Vágólapra másolva!
Két kukoricagránátot és egy lövedéknek látszó tárgyat találtak egy családi ház pincéjében Kecskeméten kedden, a környékbeli tizenöt ház lakóit egy időre kitelepítették, de már visszatérhettek otthonaikba. A két gránátot hatástalanították, a lövedéket viszont további vizsgálatra elszállították a tűzszerészek.
Vágólapra másolva!

Visszatérhettek a lakók azokba a házakba, amelyeket azért kellett kiüríteni, mert két kukoricagránátot, valamint egy 50 centiméter hosszú, lövedéknek látszó tárgyat találtak egy családi ház pincéjében Kecskemét Ballószög településrészén kedd este - közölte a rendőrség.

A helyszínre érkező tűzszerészek megállapították, hogy a két kukoricagránátot korábban hatástalanították, a lövedéket viszont további vizsgálatra elszállítják a helyszínről - mondta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A rendőrség a tűzszerészek vizsgálatának eredményétől függően tesz további intézkedéseket az ügyben - tette hozzá Rákosi Mihály.

A rendőrök lakossági bejelentésre tartottak házkutatást az egyik házban, és megtalálták a lőszernek látszó tárgyakat. A tűzszerészek vizsgálatáig a környező házakat kiürítették.